Nieuws

5 tips om je kerstboom langer mooi te houden

5 tips om je kerstboom langer mooi te houden

Voor sommigen gaat er niets boven de geur van een echte kerstboom in huis. Maar geef toe, niets zo vervelend als de naaldenstroom op de vloer die daarbij gepaard gaat. Sommige bomen houden het zelfs niet eens vol tot aan de feestdagen. Daarom geven wij graag onze vijf beste tips mee om je boom zo goed mogelijk te onderhouden.

1. Kies een goede boom

Ga voor een kerstboom mét kluit. Die kunnen namelijk beter water opnemen. Ga je toch voor een boom zonder kluit? Zaag dan de onderste 3 centimeter van de boom zodat de boom toch wat beter water kan opnemen.

2. Zet je boom in de juiste pot

Zorg ervoor dat je niet enkel kiest voor een pot die er goed uitziet. De pot moet groot genoeg zijn en liefst ook voorzien zijn van gaten onderaan. Zet hem op een onderzetter om het water op te vangen.

Vind je het uitzicht toch ook belangrijk? Op onze webshop hebben we prachtige kerstboomrokken om ook de stam van je boom te doen stralen.

3. Laat je boom acclimatiseren

Een spar wordt gekweekt in de buitenlucht. Zet je boom dan ook niet onmiddellijk in je warme woonkamer om hem te versieren. Laat hem eerst een aantal dagen acclimatiseren op een koelere plek in je huis. Een garage, schuur, tuinhuis … zijn hier ideaal voor.

Hou je boom ook weg van warme plekken in huis wanneer je hem binnen plaatst. Zet hem bijvoorbeeld niet naast de chauffage of de open haard.

4. Geef voldoende water

Een kerstboom heeft water nodig, en veel. De dag dat je je kerstboom in je woning plaatst, geef je hem best zelfs tot enkele liters water. Daarna geef je best dagelijks een halve liter water aan je boom.

5. Let op met de kerstversiering

Niets zo leuk als je boom versieren! Een echte kerstboom kan echter niet alle kerstversiering verdragen. Blijf bijvoorbeeld weg van nepsneeuw, want die zorgt ervoor dat de naalden van je boom bruin worden en uitvallen. Je boom houdt ook niet van warmte, dus laat kerstverlichting die warm wordt in de kast zitten. Ga voor LED-verlichting of een ander energiebesparend alternatief dat minder warm aanvoelt.

Een echte boom, er komt wel wat bij kijken ;-). Heb je geen tijd of zin om je boom zo intensief te verzorgen en wil je zorgeloos genieten van een even groot kerstgevoel? Ga dan voor een kunstkerstboom. Die zien er vaak even ‘echt’ en mooi uit en kun je zonder zorgen versieren met de versiering die jij wilt.

Ben je nog op zoek naar een mooie en stijlvolle boom? Kijk snel op onze webshop.

Geef een reactie